יש כאלה הרואים באבקות חלבון טרנד חולף, ויש כאלה שחושבים שהן מרכיב חשוב וערכי בכושר ופיתוח גוף. אם אתם שואלים אותנו – אבקות חלבון איכותיות ממקור טבעי ובפיקוח ראוי יכולות להועיל מאוד במאמצים שלכם לפתח את הגוף שלכם, לצד האימונים שלכם. מדובר במקור מעולה של חלבון, שדרוש להתפתחות ולגדילה של השרירים אחרי אימונים שנחשבים "מפרקי שריר". מעבר לכך, יש לחלבונים תפקידים נוספים וחשובים בגוף שלנו – בבריאות המערכת החיסונית, רקמות הגוף השונות – ביניהן העצמות והעור שלנו, וכן משחקים תפקיד בערנות ואנרגייה. יש כמה דברים שחשוב לדעת על אבקות חלבון כדי להפיק מהן את מירב התועלת.
מה זה אבקת חלבון
אבקת חלבון היא אבקה שמכילה ריכוזים גבוהים וממוקדים של – ניחשתם נכון – חלבון. ספורטאים רבים ומפתחי גוף צורכים אותה לצד שגרת האימונים הסדירה שלהם על מנת לבנות מחדש את השריר אחרי ש"פורק" במהלך האימון. זו הדרך שבה שירים גדלים במיוחד ומתפתחים. את האבקה אפשר לשלב בתזונה במספר דרכים טעימות ומפנקות, וכך לספוג בצורה יעילה את החלבון. תוכלו למצוא אבקות חלבון בחלוקה לפי קטגוריות וסוגים לבחירה נוחה באתר טבע בריא, אילו סוגים קיימים? הבה נפרט:
מאיפה מגיע החלבון
החלבון באבקות נחלק לשלושה סוגים עיקריים, כל אחד מהם מופק ממקור טבעי אחר ובעל מאפיינים ייחודיים.
חלבון מי גבינה
מאופיין בספיגה מהירה במיוחד. היתרון הוא שהוא מעודד במהירות בנייה של מסת השריר אבל צריך לזכור שמה שקורה מהר גם מסתיים מהר.
חלבון צמחוני או טבעוני
מופק בדרך כלל מסויה, מקטניות או מספירולינה.
תשלובת חלבונים
שילוב של מי גבינה וחלבונים איכותיים נוספים כמו חלבון ביצה, או חלבון קאזין. הגוף סופג את החלבון הזה בקצב יותר איטי, וכך מקבל אספקה של חומצות אמינו במשך יותר זמן.
באופן הזה כל אחד יכול לבחור את המקור שמתאים לו ביותר, או לגוון בין כולן ולשלב בין היתרונות של כולם.
איך משתמשים במוצר
אפשר לשלב את אבקות החלבון בתזונה שלכם במגוון דרכים. הדרך הטובה ביותר היא לשלב אותן בשגרת תזונה כוללת שתורמת לחיטוב ועיצוב הגוף. הדרך המתבקשת ביותר והשכיחה ביותר היא בתוך שייק – על בסיס, חלב, יוגורט, מים או פירות – כל דבר שאתם אוהבים למעשה. למרות שזו הדרך הכי מוכרת, היא ממש לא היחידה. אפשר לשלב את האבקה גם באפייה, למשל בבראוניז. הטעם העדין והמפנק של האבקות משתלב היטב בתוך המאפה, מוסיף אבל לא משתלט.
מה חשוב לדעת לפני הרכישה
לפני שאתם רוכשים אבקת חלבון – יש מספר דברים שחשוב לבדוק ולוודא. קודם כל, חשוב להבין מה סוג החלבון שיש באבקה וממה הוא מופק. אם יש לכם רגישויות מיוחדות אז חשוב שתוודאו שהחלבון לא מופק ממשהו שאתם רגישים אליו. הבחירה הטובה ביותר בהקשר הזה היא שילוב של מספר סוגי חלבון. חשוב לבדוק שיש כמות מתאימה ומספיקה של חלבון (לפחות 25 גרם במנת הגשה), ושהערך הביולוגי שלו באחוזים הוא לפחות 78%. בדיקה נוספת וחשובה היא שהאבקה נארזה באופן אטום, כי זה מה שיבטיח את העמידות שלה לאורך זמן.
איך תדעו שהאבקה שלכם מקורית ובטיחותית
הדבר החשוב ביותר, כנראה, בקשר לאבקת החלבון שלכם הוא שהיא תעמוד בכל התקנים המחמירים של גורמי הבריאות הרלוונטיים. אבקות איכותיות ובטוחות עומדות בתקני משרד הבריאות וה– FDA, ובתקן GMP. כדאי לבדוק שהאבקה מיוצרת על ידי מותג מוכר, שמקפיד על סביבת ייצור נקייה, וכן מקפיד לפרט את הרכיבים ואת המינונים שלהם.
לסיכום
אבקת חלבון יכולה להיות דבר נהדר ומועיל בבניית שריר, ולסייע לכם משמעותית בתהליך פיתוח הגוף שלכם. אם תדעו את הדברים שחשוב לדעת בקשר אליהן ותעשו את הבחירות הנכונות עבורכם – תקבלו את התועלת המיטבית שמגיעה לכם.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.