show chef

משלוחי אוכל: האם זה משתלם?

אם ניתן להסכים על דבר אחד זה שכולם ללא יוצא מהכלל צרכים לאכול, ובעידן של היום אנשים פחות ופחות מבשלים בבית, אלא לפחות פעם ביומיים אוכלים בחוץ, ולו מטעם מקום העבודה. כך למשל אם נסתכל על יומו של עובד משרד, נמצא שיש לו כחצי שעת הפסקה, אותה הוא ירצה לנצל עבור אוכל ומנוחה, ולא עבור חיפוש רגלי של מסעדה, ואם נסתכל על יומו של זוג צעיר שמבקש לבהות בערב בטלוויזיה ובו זמנית ליהנות ממנה טובה, הרי שגם הוא ישמח אם האוכל הרצוי פשוט יגיע עד אליו. אי לכך כיום משלוחי אוכל מאוד פופולאריים, כי ממש כמו ברכישה מקוונת של בגדים ואביזרים משלימים, כך גם במקרה זה אנשים זוכים ליהנות מהיצע נרחב מבלי לצאת מהבית, ובנוסף הם גם מקבלים את ההזמנה פה ועכשיו ואף חם מהתנור.

צעד כלכלי לעובד ולמעסיק

עם העובדה שכיף להזמין אוכל אין ויכוח, אך כן יש מקום לבחון האם זהו צעד כלכלי. ובכן בחינה מהירה מעלה שזה בהחלט כלכלי לאדם הפרטי ואף לבית העסק שמספק לעובדים אוכל באמצעות משלוחים (שחוסכים לשני הצדדים כסף וזמן), ואם מבקשים לכך דוגמה, תיבחנו את כרטיס ההטבות של תן ביס ותבינו באיזו קלות ניתן להיחשף להיצע גדול של מסעדות שמחייבות את הכרטיס הייעודי ושמעניקות שלל הנחות מתחלפות. עם זאת, האם משלוחי אוכל משתלמים לעסקי המזון עצמם? ובכן פה השאלה כבר יותר סבוכה.

משלוח אוכל

שיקולי כדאיות של עסקי המזון

אם נניח לרשתות הגדולות בצד, נמצא שמגוון מסעדות קטנות מוצאות בשירותי המשלוח חבל הצלה, כי פתאום הן זוכות לבצע משלוחים לטריטוריה יותר מקיפה, פתאום הן זוכות בפרסום איכותי ואפקטיבי שלבד הן לא היו משקיעות בו, פתאום הן זוכות להשיג עוד לקוחות קבועים – פתאום הן זוכות להיכנס לתודעה. עם זאת, דבר אינו בחינם ועל כן הרבה פעמים נהוג שהמסעדות צריכות לשלם אחוזים מהרווח לחברה שמאגדת את המשלוחים, צריכות להשקיע מאמצי תיאום אל מול חברות המשלוחים ולעיתים הן גם צריכות להעניק הנחות, ולו כי חברת המשלוחים (או חברת האפליקציה) דורשת מהן. אי לכך ללא ספק מדובר בהתנהלות רווחית, אך יש לבחון כל מקרה לגופו, ואם המסעדה מוצאת שעסקי המשלוחים אכן מכניסים עבודה רבה, אך עדיין הצעד אינו כלכלי, פשוט רצוי לבחון חלופה אחרת.

לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

מי שמחליט להתפנק במשלוחי אוכל בהחלט מרוויח, ולו כי הרבה פעמים הוא זוכה לממש מבצעים, הוא נמנע מהוצאות משלימות (קרי דלק, טיפ, חניון והוצאה בחנות הקרובה) והוא ללא ספק חוסך בזמן. עם זאת, אם רק מזמינים אוכל וכבר לא מבשלים בבית, הרי שמפסיקים להרוויח, כי הכי זול לבשל בבית וברוב המקרים מדובר באופציה יותר בריאה, כי יודעים בדיוק אלו רכיבים נכנסים למנה. שנסכם? כל עוד נעזרים במשלוחי אוכל במידה, הרי שהרווח ומנעד הטעמים גדול – זוכים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

נגישות
גלילה לראש העמוד