show chef

משדרגים את הארוחה: אילו משקאות אלכוהוליים קלילים כדאי להגיש לצד האוכל?

אם אתם מארחים בקרוב ומתלבטים כיצד לשדרג את הארוחה שאתם עומדים להגיש, המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם. משקאות אלכוהוליים יכולים להתאים בסיטואציות רבות, בעיקר מאחר שהאלכוהול מרים את האווירה ומסייע לאנשים להשתחרר. הינה כמה רעיונות שריכזנו עבורכם למשקאות אלכוהוליים קלילים בעזרתם תוכלו לפנק את האורחים שלכם.

ג'ין וטוניק

מה שהופך את קוקטייל הג'ין וטוניק לכל כך מופלא הוא, שמדובר בקוקטייל שמכיל רק שני מרכיבים. כדי להכין ג'ין וטוניק כל שתצטרכו זה את שני המרכיבים המופיעים בשמו של הקוקטייל: ג'ין ומי טוניק. ערבוב של השניים, יחד עם קרח ופרוסת לימון להגשה, יוצרים קוקטייל נפלא, קליל ומרענן במיוחד. את המשקה מומלץ להכין בכוס ויסקי או בכוס גבוהה, לשים כמות מכובדת של קרח (כדי שהקרח לא ידלל את המשקה) ולהקפיד שגם הג'ין וגם מי הטוניק יהיו איכותיים ככל הניתן.

מרגריטה

המשקה הכי מושלם לקיץ הוא ללא ספק קוקטייל מרגריטה. מה שמיוחד במרגריטה, בהשוואה לקוקטיילים אחרים, הוא שניתן להכין אותה גם גרוסה בבלנדר וליהנות ממנה כשהיא קפואה ומוגשת כברד – דרך מעולה לארח בסטייל. הקוקטייל נולד אי שם במקסיקו, אך כיום הוא פופולרי ברוב העולם המערבי במיוחד באזורים חופיים, כך שגם בישראל הוא זוכה לאהדה רבה. מרגריטה הוא קוקטייל שמבוסס על טקילה איכותית, יחד עם מיץ ליים וקואנטרו (או טריפל סק). את כל אלה מערבבים היטב עם קרח ומוזגים לתוך כוס מרגריטה (כוס בעלת רגל גבוהה ושפה רחבה מאוד). כמו כן, נהוג לקשט את שפת הכוס עם מלח.

 

 

סנגרייה

סנגרייה היא סוג של קוקטייל יין שמקורו בספרד (הקוקטייל מזוהה ביותר עם העיר ברצלונה). אחד היתרונות של משקה הסנגרייה הוא שניתן להגיש אותו חם או קר, כך שהוא מתאים גם לימי החורף הקרים וגם לימים קיציים. בין אם אתם שותים אותה חמה או קרה, את הסנגרייה נהוג להכין מכוס של יין אדום יחד עם חצי ליטר של מיץ תפוזים טרי, בתיבול של סוכר או דבש, קינמון, ציפורן וכוכבי אניס. כמו כן, נהוג להוסיף למשקה קוביות קטנות של פירות, כמו תפוזים, תפוחים או אגסים. קיימת גם גרסה נוספת של סנגרייה, המכונה "סנגרייה לבנה", אותה מכינים בדיוק אותו הדבר כמו הסנגרייה הרגילה אלא שמשתמשים ביין לבן. אם אתם מארחים ומעוניינים להגיש לאורחים שלכם סנגרייה, אנחנו ממליצים להכין קנקן שלם של המשקה כדי שתוכלו להקל על עצמכם.

אפרול שפריץ

אין אחד שביקר באיטליה ולא הוגש לו המשקה הכתום והמתקתק המכונה אפרול שפריץ. מדובר בקוקטייל מרענן מאוד ופשוט למדי: הוא כולל רק קאווה (או יין לבן יבש), אפרול וסודה. נהוג להגיש את האפרול בכוס יין עגולה וגבוהה, עם הרבה מאוד קרח ופלחי תפוז בפנים. גם כאן, ניתן להכין קנקן שלם של המשקה ולהגיש יחד עם כוסות מתאימות לאורחים.

יין

אין משקה אלכוהולי קלאסי יותר מיין, ולפעמים בקבוק יין איכותי זה כל מה שצריך לאירוח מושלם. אנשים רבים אוהבים יין ומעדיפים אותו על קוקטיילים למיניהם ועל סוגים אחרים של אלכוהול, כך שגם אם אתם בוחרים להגיש משקאות אחרים באירוח שלכם, כדאי שלפחות בקבוק יין טוב אחד יהיה נגיש לכם למקרה שאחד האורחים שלכם יעדיף לשתות יין.

סיכום

לסיכום, אלכוהול הוא לא רק ליווי מצוין לארוחה עשירה ומשובחת, אלא גם דרך מצוינת לסייע לאורחים שלכם להשתחרר ולהרגיש בנוח. לכן, אנחנו ממליצים לכם לאמץ את אחד המשקאות שלעיל לקראת הארוחה הקרובה שלכם, אך השתדלו לשתות בצורה מבוקרת וזהירה. תהנו!

נגישות
גלילה לראש העמוד