show chef

עוגיות לחינה: כך תאפו אותן בבית

בימים עברו כל נשות המשפחה הקרובה היו נרתמות למשימה. כשבועיים לפני החינה האחיות והדודות היו נכנסות למטבח ומתחילות לעמול על מבחר מענג של עוגיות מרוקאיות. היו שם עוגיות קוקוס, מרנגים, מרציפנים, מספאנים, שבקיות וכדומה. כיום עדיין יש מי שיודע לעשות את כל אותם מתוקים מיוחדים, אך רבים בוחרים להיעזר בשירותי קייטרינג ייעודי, ולו כי התרגלנו לחיים הקלים. עם זאת, אם חשקה נפשכם בעוגיות ייעודיות לחינה באמצע השנה, או אם מבקשים לקחת חלק בחגיגה המשפחתית הגדולה, אתם בהחלט יכולים לעמוד במשימה – להלן מספר דגשים מתוקים:

עם קצת רצון

בין אם יש לכם חינה ובין אם יש לכם מסיבה משפחתית, עוגיות מרוקאיות תמיד מתקבלות בברכה והופכות כל אירוע להרבה יותר חגיגי, ועל כן טוב לדעת שניתן להזמין מגשים לחינה מרוקאית אמיתית וניתן לעמול במטבח ולפתוח את המתכונים של סבתא. בכול מקרה נציין שהמשימה ברת השגה. רק צריך לרצות בכך וכמובן שאין צורך להשתייך לעדה הנכונה, וזאת כי עוגיות מרוקאיות תמיד משמחות – הן טעימות ומתוקות.

ראשית בוחרים

אם תבקשו להכין שולחן של מתוקים ממש כמו בחינה אסלית, אתם עומדים למצוא את עצמכם שעות במטבח ודי לחוצים. אי לכך רצוי להתמקד – לבחור שלושה מתכונים מועדפים. כך למשל התמקדו בעוגיות מקרוד אפויות במילוי תמרים, בעוגיות מרוקאיות מסורתיות ובכדורי מרציפן. עומדים להגיע הרבה אנשים? האצילו סמכויות – תבקשו מקרובים נוספים שיכינו גם כן.

עוגיות לחינה- כך תאפו אותן בבית

מפשילים שרוולים

בחרתם שלושה סוגים של עוגיות? עתה מוצאים מתכונים, אם באינטרנט ואם אצל סבתא. עצה שלנו? אם מתאפשר, הדרך הטובה ביותר היא להיכנס למטבח ביחד עם סבתא ולעבור ביחד עמה על השלבים השונים, וזאת כי יש סודות מקצועיים שלא נמצאים במתכונים הרגילים, טיפים שצריך לחוש וללוש באצבעות. פה נחדד שמדובר בהזדמנות מיוחדת לעשות כבוד למתכון ששנים עובר במשפחה, ואף תהיו בטוחים שסבתא תהיה מאוד נרגשת וגאה, גם אם היא תעשה בהתחלה את רוב העבודה.

רמת קושי

אתם חדשים בתחום אך מלאי מוטיבציה להצליח במשימה? ראשית התחילו מעוגיות שהמתכון שלהן אינו נחשב קשה. ברגע שתצליחו אותן תעברו הלאה. מכאן שהרבה פעמים הקושי הגדול ביותר הוא לעבור את המשוכה הראשונה – להעז, פחד שנובע מכל אותן עוגיות שנראות סופר מושקעות ושעשויות בטכניקות שטרם ניסיתם, אך האמת היא שרבים מעידים שברגע שהם החליטו להיות אמיצים, הם נחלו הצלחה, במיוחד אם עוקבים בצורה מסודרת אחר ההוראות. אי לכך אם תמיד רציתם ללמוד לעשות שבקייה או בסוסה, הגיע הזמן להפנים שגם אתם יכולים, וכפי שציינו, זהו בדיוק הזמן לקבוע דייט לוהט עם סבתא במטבח ולקנח אותו עם כוס תה ועוגיות נהדרות שבדיוק יוצאות מהתנור (או מסיר הטיגון). בהצלחה – עומד להיות טעים!

כדאי לקרוא: מה אתם חייבים לקנות למטבח שלכם?

נגישות
גלילה לראש העמוד