show chef

טרנד חם במטבח: כך תכינו גבינות תוצרת בית

גבינות תוצרת בית

אם בעבר נדרשנו לגשת למעדנייה לצורך רכישה של גבינות, כיום כל אחד יכול להכין גבינות משובחות תוצרת בית. כיצד תעשו זאת? במדריך זה נציג את הטיפים שיאפשרו לכם להשיג את התוצאות הטובות ביותר.

גבינות תוצרת בית: כל אחד יכול

זה לא סוד שהקהל הישראלי אוהב את המטבח, ומחובר אליו מאוד. למעשה, אחד הטרנדים החמים של השנים האחרונות הוא ללא ספק הכנת גבינות תוצרת בית, וזאת באמצעות שני כללים פשוטים: ערבוב הגבינות ולאחר מכן ניקוז. אם אתם רוצים לחסוך כסף ולארח כמו שצריך, עליכם לעמוד בשני הכללים הללו ובהתאם לכך לייצר בבית שלכם גבינות משובחות אשר יגרפו מחמאות מקיר לקיר. אולם, מעבר לכללים, חשוב להבין כי ללא ציוד מקצועי תתקשו מאוד להשלים את המתכונים. באמצעות חנות מקצועית אשר מתמחה בתחום של אביזרים למטבח תוכלו לבצע רכישה של בלנדר, חלק חיוני וקריטי בכל הקשור להכנה של גבינות תוצרת בית. בחרו מתוך מגוון של בלנדרים את הבלנדר הטוב ביותר בעוברכם, ובכך תוכלו לבצע את הצעדים הראשונים שלכם במטבח.

גבינות תוצרת בית

כיצד להכין גבינות בקלות בבית?

כאמור, כלי מטבח כמו בלנדר מהווים חלק בלתי נפרד מההצלחה שלכם. אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים גבינה, עדיף להתחיל במתכונים קלים ולאחר מכן לעבור למתכונים יותר מורכבים. אחד המתכונים הקלים לביצוע הוא גבינה מלוחה. לצורך המתכון נדרש לבצע רכישה של 5 ליטר חלב (3%-5%), כף שטוחה של מלח וכן חצי כוס של חומץ. מערבבים את החומרים בתוך בד חיתול, ובינתיים מחממים את החלב. לאחר שהחלב רתח, מוסיפים חומץ ומערבבים למשך 5 דקות לפחות. לאחר מכן ניצוק את החומר אל תוך התערובת, ומהדקים כמה שאפשר את החיתול. לאחר ניקוז של הנוזלים ניתן להוסיף תבלינים ע"פ טעמכם האישי, ולאחר מכן ממתינים כשלוש שעות עד שהגבינה הופכת להיות מוצקה. כדי להכין גבינת לבנה, מערבבים בתוך מערבל ארבעה גביעים של שמנת חמוצה, 3 גביעים של לבן וכן כפית שטוחה של מלח. לאחר שכל החומרים התערבבו, מניחים את התערובת בתוך בד חיתול ומסננים. את הגבינה יש להכניס למקרר למשך יממה, ויש לכם גבינת לבנה מושלמת.

תרגול הוא שם המשחק

לסיכום, אין ספק כי אחד הטרנדים החמים של עולם המטבח הוא הכנה של גבינות ביתיות. אולם, לרוב מדובר בטכניקות מורכבות אותן יש ללמוד ולתרגל. זכרו כי תרגול הוא שם המשחק, ועל כן מומלץ להיצמד ראשית כל לשני מתכונים קלים לביצוע ולאחר מכן להתנסות במתכונים מורכבים יותר אשר דורשים לא רק מיומנות אלא גם כלים מקצועיים. שימו לב כי אתם משתמשים בחומרי גלם איכותיים כמו גם מחזיקים באופן קבוע חיתול בד, מסננת ומערבל – אביזרים חשובים למתכונים רבים ברשת.

נגישות
גלילה לראש העמוד