אנחנו מכנים אותו "מזון לארוחת פועלים", בוחרים בו ברגעים בהם אין לנו להשקיע בארוחות גדולות ומורכבות ובדרך כלל לא מייחסים לו חשיבות גדולה מדי, אבל בינינו – נקניק סלמי זה אחד מסוגי הנקניקים הטעימים ביותר. לרוב אנחנו קונים אותו פרוס בקופסא או מהמעדנייה בסופר, וחלק מאיתנו מעדיפים לרכוש את הגליל השלם ולהכין ממנו דברים שונים וטעימים. אם גם אם אתם מחבבים את הטעמים של נקניק סלמי איכותי, דעו שעם מעט מחשבה אפשר לצאת ממש מהקופסא ולהכין איתו דברים מיוחדים ושונים. אם בא לכם יום אחד להתפנק ולנסות דברים שעוד לא יצא לכם לנסות, אנחנו רוצים לחלוק אתכם כמה רעיונות קלים ומהירים לדברים טעימים שאפשר להכין עם נקניק סלמי. בתאבון!
כריכים, כריכים ועוד פעם כריכים
אוקיי, זה האובייס, אבל אנחנו חייבים להגיד את זה. כריכים עם נקניק סלמי זה הדבר הכי טעים שיש, וזה לא משנה על איזה סגנון בדיוק אתם מתכוונים ללכת. תתחילו עם בחירת סלמי באתר זוגלובק (שכידוע מייצר את הנקניקים הכי טובים בשוק היום) ומכאן תבחרו על מה אתם הולכים. לחם פועלים עם חומוס, מעט אריסה ושיפקות בצד? ג'בטה טרייה עם איולי פיקנטי וחמוצים? בגט עם מיונז, מעט טבסקו ופרוסת חסה טרייה? כל התשובות נכונות כי עם סלמי פשוט מכינים את הכריכים הטובים ביותר!
סלט סלמי חריף
שימו לב לרעיון ממש מגניב שכנראה לא חשבתם עליו. כדי שהוא יצא לכם הכי טוב אנחנו ממליצים לרכוש גליל שלם, ואם אתם לא ממש רוצים לרכוש גליל שלם גדול, אתם יכולים לבקש במעדניה חלק מגליל של נקניק סלמי. הסלט יכול ללכת לכל כיוון שבא לכם ואנחנו ממליצים בחום על שילוב חסות, עלים ירוקים ופלפל חריף. לכל הדבר הזה אתם מוסיפים סלמי חתוך לקוביות קטנות ומתבלים ברוטב ויניגרט טעים או רוטב פשוט של לימון ושמן זית. רוצים להפוך את הסלט לסלט חם ומיוחד? הקפיצו את קוביות הסלמי כחמש דקות על המחבת ותהנו משדרוג רציני ומפנק לסלט.
חביתה עם סלמי
מדובר באחד המתכונים הטעימים והקלילים. בשביל זה אתם יכולים להשתמש בפרוסות שיש לכם וגם לחתוך ממש כמו מקודם קוביות מנתח שלם. בשלב הראשון צריך להקפיץ את הסלמי על המחבת לכמה דקות ואם בא לכם להשקיע ולפנק אפשר בהחלט להקפיץ יחד עם זה גם בצל או פטריות. לאחר מכן כאשר כל העסק משחים ומזהיב, מוסיפים את הבלילה של הביצה ופשוט מכינים חביתה רגילה. התוצאה סופר טעימה – אפשר לאכול את זה בשעות הערב וזה גם מושלם כארוחות בוקר, ואם בא לכם לשים משהו בבגט או בפיתה, חביתה עם סלמי זה המילוי המושלם – תבדקו אותנו!
קוביות סלמי וזיתים
מכאן, בואו נגלוש אל מחוזות הטאפאס והאירוח. כבר אמרנו שנקניק סלמי נתפס כאוכל פועלים פשוט, אבל מי אמר שאי אפשר להפוך אותו לגורמה. כל מה שצריך זה לחתוך אותו לקוביות קטנות ולשפד אותו על קיסמים קטנים, כאשר משפדים גם זית קלמטה טעים (ובריא). רוצים לשדרג? אפשר להוסיף גם דברים אחרים כמו עגבניות מיובשות, פלפל חריף או כל רעיון אחר שעולה לכם לראש.
בשורה התחתונה – סלמי זה לא רק אחד הדברים הטעימים ביותר, אלא גם משהו שאפשר להכין איתו כמה וכמה מאכלים מסוגים שונים. בכל פעם שבא לכם משהו משביע או משהו קטן ומפנק תוכלו לעשות זאת עם סלמי, שווה שיהיה תמיד קצת במקרר. בתאבון!