הקנאביס כיום הוא אחד הצמחים המוכרים ביותר בעולם כולו ונראה כי יותר ויותר אנשים בוחרים להשתמש בו בדרכים שונות בשעות הפנאי. מתוך כך, גם אם אנחנו בעצמנו לא צרכני קנאביס, אנחנו לרוב מכירים את התופעות השונות הקשורות בצריכה של הצמח. כולנו שמענו על תחושת האופוריה שמגיעה עם הצריכה, על הצחוק הבלתי נשלט שמופיע פעמים רבות ועל העיניים שהופכות להיות אדומות. עם זאת, כנראה שאין תופעה המזוהה יותר עם צריכת קנאביס מאשר המאנץ' – אותה תחושת רעב בלתי נשלטת המופיעה זמן קצר יחסית לאחר הצריכה. אם גם לכם יצא לתהות לגבי התופעה הזו ואתם לא בטוחים איך זה בכלל קורה, אנו רוצים לעשות סדר אחת ולתמיד ולהסביר למה זה קורה.
איך בכלל צורכים קנאביס?
ובכן, הדרכים השונות לצריכת קנאביס הן מגוונות בהחלט. הדרך המוכרת ביותר היא עישון של ג'וינטים, כאשר כאן בארץ לרוב מערבבים את הקנאביס עם טבק. אפשרות נוספת היא עישון באמצעות באנג ויש כאלה שגם אוהבים לעשן במקטרת. כמו כן ניתן לאכול את הקנאביס לאחר חימום שלו במאכלים שונים ולהשתמש בטיפות שמן. אם משתמשים במכשיר אידוי קנאביס אפשר ליהנות מכל הרכיבים הפעילים ללא שאיפה של עשן מזיק לריאות ועם מינימום ריח רע שנשאר לאחר מכן. כעת, בואו ננסה להבין למה הוא גורם לנו להיות רעבים במיוחד.
למה הקנאביס עושה לנו מאנץ'?
כידוע, בקנאביס יש שני חומרים פעילים עיקריים והם CBD ו-THC, כאשר הסוג השני הוא זה שאחראי על תחושה האופוריה וזה שבגללו אנשים צורכים את הצמח למטרות הנאה. אותו ה-THC נקשר עם קולטנים מסוגים שונים במוח שלנו שאחד מהם הוא קולטן הקרוי CB1 וכאשר הוא מופעל החלק במוח שאומר לנו "די, אכלת מספיק ושבעת" עובד הרבה פחות טוב. אבל חשוב לדעת שזהו רק חלק במנגנון של המאנץ' ושיש כאן הרבה יותר, מעין "מתקפה בכמה חזיתות" שגורמת לנו להרגיש ממש רעבים, אבל גם ליהנות הרבה יותר מהאוכל. השימוש בקנאביס גורם למוח להפריש הרבה יותר את הורמון הדופמין שהוא ההורמון האחראי על הנאה ואושר. עם העישון, הפרשת הדופמין מתרחשת בצורה מוגברת גם באכילה, וככה התחושה היא שמאכלים שאוכלים הם טעימים הרבה יותר מבדרך כלל. אם יצא לכם להיות בקרבת מעשנים פעם ולשמוע אותם אומרים משפטים כמו "זאת הבמבה/הבורקס/החומוס/ההמבורגר הכי טעים/ה שאכלתי בחיים שלי!" תדעו שזה בדיוק הסיפור.
למה הרעב לא נגמר?
אם תשאלו צרכני קנאביס מנוסים, הם יספרו לכם הרבה פעמים על תחושת רעב שפשוט לא נגמר, וזה לא משנה כמה אוכלים. זה כנראה קשור לעובדה כי השימוש בקנאביס פועל גם על קולטני הטעם במוח והופך את הטעמים להרבה יותר טובים וחזקים ומאידך גורם לייצור סט של כימיקלים במוח שבמקום לגרום לתחושת שובע, גורמים לתחושה של רעב בלתי נשלט.
האם אפשר להימנע מכך?
ובכן, קשה להימנע מהתופעה הזאת לחלוטין, ורבים משתמשים בקנאביס דווקא בגללה (במיוחד במקרים של חולים במחלות שונות שסובלים מחוסר תאבון או מקושי כלשהו לאכול). עם זאת, אם רוצים לאכול פחות לאחר צריכת קנאביס, אפשר בהחלט לעשות זאת על ידי בחירה בזנים מסוימים שעושים פחות מאנץ' או פשוט על ידי החלטה שלא נאכל יותר משתכננו לאכול ויותר ממה שהיינו אוכלים אם לא היינו מעשנים.
בשורה התחתונה, נראה כי מדובר באחת ההשפעות שחובבי הקנאביס די אוהבים ובהרבה מקרים היתרון הזה של הצמח גם עשוי לסייע.