show chef

מה ההבדל בין גריל גז לגריל פחמים?

דמיינו ערב קיץ חמים, חברים ובני משפחה מתאספים בחצר האחורית שלכם נהנים מעל האש טעים ומהנה. זו סצנה שמגלמת בתוכה את מהות הישראליות, ובלב החוויה הזו עומדת ההחלטה האם להשתמש בגריל גז או בגריל פחמים? הבחירה שתעשו תשפיע על הטעם ועל המרקם של הבשרים השונים שתאכלו. במאמר זה נבחן את ההבדלים העיקריים בין שני סוגי הצלייה הללו, ונעזור לכם להחליט איזה מהם מתאים לחיך ולאורח החיים שלכם.

מקור דלק

  • גריל גז: גרילי גז, כפי שהשם מרמז, מסתמכים על פרופאן או על גז טבעי כמקור הדלק העיקרי שלהם. מיכלי פרופאן זמינים לקנייה באופן נרחב, מה שהופך את גריל הגז לנוח למי שרוצה לצלות ללא הטרחה של הכנת פחמים.
  • גריל פחמים: גרילי פחמים, לעומת זאת, משתמשים בפחמים כדלק שלהם. הם דורשים יותר מאמץ להתלקח אבל מציעים טעם מעושן ייחודי למזון שלכם.

בקרת חום

  • גריל גז: גרילי גז ידועים בבקרת החום המדויקת שלהם. ניתן לכוונן בקלות את הטמפרטורה על ידי סיבוב ידית, מה שמאפשר תוצאות בישול עקביות. זה הופך אותם לבחירה מצוינת עבור מתחילים שרוצים למנוע את הסיכון של שריפת האוכל שלהם.
  • גריל פחמים: גריל פחמים יכול להיות קצת יותר מסובך לשליטה כשמדובר בחום. הטמפרטורה תלויה במידה רבה בכמות הפחמים ובזרימת האוויר דרך הגריל. השגת הטמפרטורה הרצויה עשויה לדרוש קצת תרגול וניסויים.

זמן בישול

  • גריל גז: גריל גז מתחמם במהירות ומוכן לבישול תוך דקות. הם מושלמים למי שרוצה לבצע את הצלייה בזמן קצר יותר. תוכלו גם לכבות גריל גז באופן מיידי כשתסיימו לבשל.
  • גריל פחמים: גריל פחמים דורש זמן רב יותר כדי להתחמם מראש, מכיוון שצריך לחכות שהגחלים יגיעו לטמפרטורה הרצויה. זמן חימום ארוך יותר זה יכול להיות חיסרון אם אתם ממהרים או סתם מחפשים ארוחה מהירה.

פרופיל טעם

  • גריל גז: גרילי גז ידועים בטעמם הנקי והניטרלי. הם לא מקנים שום טעם של עשן מובהק לאוכל. אומנם זה יכול להיות נהדר להצגת הטעמים הטבעיים של המרכיבים, אבל זה לא יכול לספק את אלה שמשתוקקים לטעם הברביקיו המעושן הקלאסי.
  • גריל פחמים: סימן ההיכר של גריל פחמים הוא הטעם המעושן שהוא מעניק למזון. הפחמים הבוערים ושבבי העץ יוצרים טעם ייחודי שחובבי מנגל רבים מעריצים. אם אתם אוהבים את התמצית העשירה והמעושנת בתבשילי הגריל שלכם, גריל פחמים הוא הדרך הנכונה.

 

תחזוקה

  • גריל גז: גריל גז בדרך כלל קל יותר לניקוי ולתחזוקה. אתם יכולים פשוט להגביר את החום כדי לשרוף שאריות, ואת החלקים הנשלפים ניתן לנקות עם מברשת או להשרות במי סבון. תחזוקה שוטפת כוללת בדיקת קווי הגז ומכלי הגז לאיתור דליפות.
  • גריל פחמים: גריל פחמים יכול להיות מבולגן יותר ודורש יותר מאמץ לניקוי. אתם צריכים להיפטר מאפר פחם משומש לשפשף את הסורגים כדי למנוע הצטברות.

עלות

  • גריל גז: גרילי גז נוטים להיות יקרים יותר. הם דורשים השקעה ראשונית בגריל עצמו ורכישת פרופאן או מיכלי גז טבעי. עם זאת, לאורך זמן, עלות הדלק לגריל גז בדרך כלל נמוכה יותר מאשר קניית פחמים באופן קבוע.
  • גריל פחמים: גריל פחמים לרוב זול יותר בהתחלה. תוציאו פחות על הגריל עצמו, אבל פחמים ואביזרים יכולים להצטבר עם הזמן. עלות תדלוק של גריל פחמים יכולה להיות גבוהה יותר מגריל גז בטווח הארוך.

ורסטיליות

  • גריל גז: גריל גז מציע ורסטיליות מבחינת שיטות בישול. דגמים שונים של גריל גז מגיעים עם מבערי צד, ערכות רוטיסרי וקופסאות מעשנה, המאפשרים לכם לנסות טכניקות קולינריות שונות מבלי להשקיע בציוד נפרד.
  • גריל פחמים: גריל פחמים בדרך כלל מוגבל יותר מבחינת אביזרים ותכונות. בעוד שהם מצטיינים בצלייה מסורתית, ייתכן שתזדקקו לציוד נוסף כדי לעשן, לצלות או להשתמש בחום עקיף.

לסיכום

בוויכוח על גריל גז לעומת גריל פחמים, הבחירה תלויה בסופו של דבר בהעדפות האישיות שלכם ובסגנון הבישול שלכם. גרילי גז מציעים נוחות, דיוק ובישול מהיר, מה שהופך אותם למתאימים למתחילים ולאנשים עסוקים. מצד שני, גריל פחמים מספק טעם מעושן מובהק וחוויית צלייה מסורתית יותר, ומשרת את חובבי המנגל שמוקירים את אומנות הבישול האיטי והטעמים. שקלו גורמים כמו טעם, זמן, תחזוקה ועלות בעת קבלת ההחלטה שלכם.

נגישות
גלילה לראש העמוד