show chef

קורה גם לשפים הגדולים ביותר: פציעות מטבח נפוצות ואיך מטפלים בהן

בעוד בישול הוא חוויה מהנה של טעמים ושל יצירתיות, חשוב להיות מודעים לסיכונים הפוטנציאליים הטמונים בו. סכינים חדות, שמן רותח ומים מבעבעים הם כולם גורמי סיכון במטבח שלכם. תאונות יכולות לקרות, וכתוצאה מכך פציעות בלתי צפויות. במאמר זה נסקור מהן הפציעות הנפוצות שעלולות להתרחש בזמן בישול ונצייד אתכם בידע רב ערך כיצד למנוע אותן ולטפל בהן. אז לבשו את הסינר שלכם, הדקו את כובע השף שלכם, ובואו ניכנס לעולם הבטיחות במטבח!

חתכים

אחת הפציעות השכיחות ביותר במטבח היא חתכים. סכינים חדות, מגרדת וכלים אחרים יכולים בקלות לגרום לפציעות בשוגג. כדי להימנע מפציעות כאלה, הקפידו להשתמש בסכינים ובכלים חדים אחרים בזהירות. תמיד חתכו הרחק מגופכם והשתמשו בקרש חיתוך כדי לספק יציבות. במקרה שכן נחתכתם, בצעו את שלבי הטיפול הבאים:

  • שטפו ידיים ביסודיות במים וסבון.
  • הפעילו לחץ עדין על הפצע באמצעות מטלית נקייה כדי לעצור את הדימום.
  • השאירו את הפצע תחת מים זורמים כדי להסיר לכלוך.
  • מרחו תמיסת חיטוי או משחה למניעת זיהומים.
  • כסו את הפצע בתחבושת סטרילית כדי להגן עליו.
  • יש להיוועץ בגורם רפואי מוסמך אם נראה לכם שיש צורך בתפרים כדי לסגור את הפצע. תוכלו למצוא באתר דוקתורים רופאים מומחים ולקבוע תורים בכל המרפאות הקיימות במידה ואתם צריכים טיפול רפואי.

כוויות

תנורים חמים, נוזלים רותחים ואדים מהווים סיכון לכוויות בזמן הבישול. כדי למזער את הסיכון , חשוב לתרגל אמצעי בטיחות מתאימים במטבח. השתמשו תמיד בכפפות לתנור או במחזיקי סירים כשאתם עובדים עם סירים חמים, עם תבניות או עם מגשי אפייה. הימנעו מלבישת בגדים רפויים שעלולים לעלות באש או לבוא במגע עם מקורות חום. אם נכוויתם, בצעו את הצעדים המידיים הבאים:

  • הסירו בגדים או תכשיטים מהאזור שנשרף, במידת האפשר.
  • שפכו מים קרים על הכוויה למשך 10 דקות לפחות כדי לקרר את העור ולהקל על הכאב.
  • הימנעו מהנחת קרח ישירות על הכוויה, שכן זה עלול לגרום לנזק נוסף.
  • כסו את הכוויה באופן רופף בתחבושת סטרילית.
  • יש להיוועץ בגורם רפואי מוסמך במקרה של כוויות חמורות.

 

פציעות מאדי חום

אדים יכולים לגרום לפציעות רציניות, במיוחד בידיים ובפנים. בעת בישול עם אדים, יש לנקוט אמצעי זהירות נוספים כדי למנוע תאונות פוטנציאליות. השתמשו במכסי סירים בעת הרתחת מים או בבישול באדים כדי למזער את החשיפה. הימנעו מלהישען על סירים ומחבתות הפולטים אדים. אם חוויתם פציעה הקשורה לאדים, בצעו את שלבי הטיפול הבאים:

  • התרחקו ממקור האדים כדי למנוע חשיפה נוספת.
  • יש לשטוף את האזור הפגוע במים קרים למשך כ-10 דקות כדי להקל על הכאב ולהפחית את הנפיחות.
  • יבשו בעדינות את האזור במגבת נקייה וכסו אותו בתחבושת סטרילית או במטלית נקייה.
  • יש לפנות לטיפול רפואי אם הפציעה חמורה או אם מתפתחות שלפוחיות.

נקעים ומתיחות

תאונות כגון החלקות והרמת סירים ומחבתות כבדים עלולות להוביל לנקעים ולמתיחות. כדי למנוע פציעות אלה, שמרו על חלל המטבח מסודר ומאורגן. נקו נוזלים מהרצפה באופן מיידי והקפידו על תאורה מתאימה כדי למזער את הסיכון לתאונות. אם אתם עובדים במטבח מקצועי חשוב שתדעו את הזכויות שלכם במקרה של פציעה. אם אתם נפצעים, בצעו את שלבי הטיפול הבאים:

  • הניחו את האזור הפגוע והימנעו מלשים עליו משקל.
  • הניחו קרח עטוף במגבת על האזור הפגוע למשך 15-20 דקות בכל פעם, מספר פעמים ביום, כדי להפחית נפיחות וכאב.
  • הרימו את האיבר הפגוע, במידת האפשר, כדי להפחית עוד יותר את הנפיחות.
  • דחסו את האזור באמצעות תחבושת אלסטית כדי לספק תמיכה ולהפחית נפיחות.
  • יש להיוועץ בגורם רפואי מוסמך אם הכאב נמשך או אם אתם חושדים בפציעה חמורה יותר.

פציעות עיניים

בישול כולל מרכיבים שיכולים לגרות את העיניים או להזיק להן, כגון תבלינים, שמנים או נוזלים חמים. כדי להגן על עיניכם, הרכיבו משקפיים בזמן עבודה עם מרכיבים או עם שיטות בישול שעלולות להיות מסוכנים, ונקטו בזהירות יתר. אם משהו נכנס לעין שלכם, בצעו את הצעדים המידיים הבאים:

  • שטפו את העין בעדינות במים נקיים למשך 10-15 דקות. השתמשו בכוס נקייה או ביד כדי לשפוך מים לתוך העין, תוך שמירה על עין פקוחה.
  • אם החפץ נשאר בעין, הימנעו משפשוף או לחיצה עליו. יש לפנות לטיפול רפואי מיידי.
  • הימנעו מהרכבת עדשות מגע עד שהגירוי או הפציעה יחלפו.

לסיכום

בישול הוא פעילות נפלאה ומהנה וגם חיונית לקיומנו, אך חשוב לשים בראש סדר העדיפויות את הבטיחות שלכם במטבח. על ידי יישום אמצעי מניעה, כגון שימוש בטוח בסכינים, שימוש בציוד מגן ושמירה על סביבת עבודה נקייה, תוכלו להפחית את הסיכון לפציעות בישול נפוצות. במקרה של פציעה, זכרו את שלבי הטיפול המתאימים לחתכים, לכוויות, לפציעות אדים, לנקעים ולפגיעות בעיניים. הישארו זהירים, היו מודעים לסכנות פוטנציאליות ותנו עדיפות לרווחתכם בזמן שאתם מבשלים.

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד