show chef

בעלי מסעדות: רואה החשבון הוא אחד העובדים הכי חשובים בעסק!

בעלי מסעדות אומנם נדרשים לעסוק במגוון נושאים שנוגעים לתפריט, שכירות, ספיישלים, כוח אדם ושלל בירוקרטיה, אך הם גם צרכים להבין שיש איש מקצוע אחד שעשוי להוביל את העסק למקום הרצוי. מיהי אם כן אותה דמות חשובה? מדובר ברואה חשבון! רואה חשבון מסייע להימנע מטעויות, מסייע לבנות היתכנות כלכלית, מונע תשלומי מיסים מיותרים, מצביע על כשלים, מסייע להתנהל מול רשויות המס, ובאופן כללי רואה חשבון מהווה גורם מרכזי מהצלחת העסק. מכאן שאם מבקשים להצליח היכן שרבים אחרים נכשלים, לא רק שתוכנית כלכלית חשובה, אלא גם רצוי רואה חשבון מקצועי שיסייע לנווט את הספינה.

ניסיון הוא שם המשחק!

מאחורי כל עסק מצליח עומדים אנשי מקצוע מובילים. מכאן שמאחורי מסעדה מוצלחת עומדים טבחים מסורים, שף מקצועי, אנשי שיווק, משקיעים וכמובן שגם רואה חשבון. כפי שמציין אבנר הייזלר ברשת 13, כל בעל עסק, מוצלח ככול שיהיה, צריך לדעת אלו פעולות להעביר הלאה, פשוט כי הוא פחות מתמחה בתחום. מכאן שכאשר מדובר בכספים, אין ספק שיש לצרף למאמץ הקבוצתי רואה חשבון. עם זאת, כיוון שמסעדה אינה עוד עסק רגיל, אלא עסק שצריך לשלם לספקים, לעובדים ולבעל הנכס, ובו זמנית לנהל כספים נכנסים ובאופן כללי לנהל שלל משימות כספיות, הרי שצריך לבחור רואה חשבון בעל ניסיון עשיר בתחום. מכאן שאם נחזור על דברי אבנר הייזלר מכלכליסט, נציין שמנהל טוב הוא מנהל שיודע להאציל סמכויות לאנשי מקצוע מובילים.

בחירה אחת שמובילה לתפוקה רבה

רואה חשבון אינו רק האיש שמנהל עבורכם חשבונות ומייצג מול רשויות המיסים, אלא הוא עושה הרבה יותר מכך. רואה חשבון מכיר את ההתנהלות הכלכלית, יודע להצביע על שינויים רצויים, יודע להצביע על דרכים שמסייעות לחסוך בהוצאות, מסייע לתכנן תזרים מזומנים וכדומה. מכאן שבין אם מבקשים להימנע מחובות למס הכנסה, בין אם מבקשים לקבל דוח חודשי אודות מאזן ההכנסות, בין אם מבקשים לשלם בזמן לעובדים ולספקים ובין אם מבקשים להגיש מגוון דוחות באופן אידאלי, הרי שנוכחות של רואה חשבון בהחלט חשובה. עם זאת, כפי שמציין אבנר הייזלר בגלובס, רואה חשבון אומנם אחראי על המספרים ועל תכנון מוקפד, אך בעלי העסק הם אלו שאחראיים לבחור את אותו רואה חשבון בפינצטה.

בעלי מסעדות: רואה החשבון הוא אחד העובדים הכי חשובים בעסק!

למה ניתן לצפות מרואה חשבון?

מיהו אם כן רואה חשבון שמתאים לעסקי המסעדנות? ובכן יש למצוא אחד שיודע לחזות מצבים מורכבים. אחד שיודע לצאת מתוך משברים. אחד שיודע לשחק עם הנתונים הכספיים. אחד שמקפיד על סדר. אחד שיודע לסייע להגיש בקשה עבור הלוואה. אחד שיודע להצביע על דרכים לחתוך בהוצאות. אחד שבקיא בשלל דרכים להתמודד עם רשויות המס וכדומה. מכאן לפני שבוחרים רואה חשבון, הכרחי לדבר עם בעלי מסעדות נוספים שעובדים עמו, ולהציף בפניהם מספר שאלות.

שיתוף פעולה שוטף ושקוף

לבסוף נציין שמנהל מסעדה אכן מחזיק בתפקיד חשוב ביותר, ובמקביל רואה חשבון עשוי לחלץ משלל מצבים מורכבים, אך גם יש להקפיד על פרמטר נוסף. חשוב ביותר ששני הצדדים לא רק יהיו מקצועיים, אלא גם חשוב ששני הצדדים יקפידו על שיתוף פעולה שוטף ושקוף. עובדה זו מובילה לנקודה מהותית נוספת: בעל המסעדה צריך לחוש בנוח להתייעץ עם רואה החשבון, ולשתף במגוון יעדים ותוכניות כלכליות, כך ששקיפות בין שני הגורמים בהחלט חשובה. לסיכום נציין שדוחות תקופתיים, טיפול במשברים פיננסים, התאמת שיעורי מקדמות ושלל משימות נוספות בהחלט הכרחיות וחשובות, אך רואה חשבון מצוין הוא כזה שמציע הצעות ייעול עוד לפני שפונים אליו. מכאן שאם רוצים לקדם את המסעדה לעבר מצב רווחי ויציב, יש להתחיל ממציאת רואה חשבון מקצועי. בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד