בריחת סידן היא תופעה בריאותיות נפוצה המאובחנת אצל 7% מהציבור. מאחר ומדובר בבעיה בריאותית, שינויים בהרגלי התזונה הם חשובים לטובת התמודדות עם התופעה. כל הפרטים אודות בריחת סידן ודרכי ההתמודדות – במדריך הבא.
בריחת סידן: כל מה שרציתם לדעת וחששתם לשאול
בריחת סידן היא בעיה בריאותית המתרחשת לרוב אצל נשים וגברים, אולם הסיכון לנשים גבוה יותר. מרגע שמפסיק המחזור ישנה ירידה בהורמון האסטרוגן שאחראי על הסידן בעצמות, ולכן נשים נמצאות בסיכון. בגוף האדם יש מעל ל 200 עצמות ולמעשה עם הגיל יש ירידה בצפיפות העצם. סידן מגיע בדרך כלל מהמזון שלנו, אולם מחקרים שנערכו בתחום העלו כי לא כל הסידן מגיע בדיוק לעצמות וכי רוב המבוגרים לא צורכים את הסידן באופן קבוע – ההנחיה של משרד הבריאות היא לצרוך כ 1,200 מיליגרם של סידן. מלבד כך, יש עדויות כי עודף של סידן עשוי לגרום לנזקים. כאשר יש דילול בצפיפות העצם יש סיכון לשברים ומכאן יש חשיבות גדולה לאספקה של מינרל חיוני – סידן לעצמות. על מנת לאבחן האם קיים מחסור בסידן ובהתאם לכך בריחת סידן נדרש לגשת לרופא לטובת בדיקת צפיפות עצם. מדובר בבדיקה חיונית בעיקר בעבור מבוגרים מעל גיל 60 הנדרשים לעבור אותה בכל חמש שנים. במידה ויש רקע משפחתי של בריחת סידן רצוי לגשת לבדיקה עוד בגיל 50, וזאת בכדי לטפל בבעיה ולעצור את הבריחה אשר עלולה להוביל לסיכוי מוגבר לשברים. בנקודה זו חשוב לציין כי שבר בעצמות כמו עצמות בירך עשוי לגרור הליך שיקום ארוך מאחר ומדובר בניתוח מורכב, ועל כן טיפול בבעיה הרפואית הזו חייב להתבצע בהקדם.
מה מומלץ לאכול?
ראשית, עולם הקוסמטיקה התקדם מאוד וכעת מאפשר למבוגרים הסובלים מבריחת סידן לקבל תוספים ייחודים שדרכם ניתן להגביר את צריכת הסידן. מי שסובלים מבריחת סידן יכולים להשתמש במוצר הזה – קולגן דיילי. מדובר במוצר איכותי המכיל כ 2,500 מ"ג של קולגן כמו גם ויטמין C שמסייע לטובת החזרת החלבון לגוף, ובהתאם לכך לחזק את הרקמות.
נוסף לכך, מומלץ לפנות לתזונאית המתמחה במטופלים שאובחנו עם בריחת סידן לטובת יצירה של תפריט תזונתי מאוזן ומותאם אישית הכולל את כל אבות המזון לצד התמקדות במזון כמו זרעים, יוגורט, שעועית, אגוזים, דגנים, טופו, חלב כמו גם תאנים. מדובר במזון עם ריכוז גבוה של סידן, ועל כן שינויים בהרגלי התזונה לצד בנייה של תפריט מותאם אישית מבחינת הגיל, משקל וכן התקדמות המחלה מהווה את הדרך הטובה ביותר לעכב את קצב הבריחה כמו גם לספק לגוף את הסידן והחלבון לו הוא זקוק. שימו לב כי בשוק תוספי התזונה ניתן למצוא לא מעט תוספי תזונה עם ריכוז גבוה של סידן, אולם על מנת לבצע התאמה מדויקת רצוי לבצע את הרכישה אך ורק דרך חברה המתמחה בתחום כמו גם כזו שמספקת לכם מוצר שאושר לשימוש ע"י משרד הבריאות.
שינויים בהרגלי התזונה
חלק מהשינויים בהרגלי התזונה לאחר אבחון של בריחת סידן כוללים בין היתר הפחתה של קפאין ואוכל מתועש. בנוסף לכך, מחקרים שנערכו בתחום מצאו כי חלק בלתי נפרד מהתמודדות עם הבעיה הרפואית מתבצע באמצעות פעילות גופנית סדירה כמו הליכה, כחלק מיצירה של אורח חיים בריא אך גם לטובת הגברת ספיגת הסידן בגוף. האבחנה אודות בריחת סידן עשויה להיראות בעלת השלכות גדולות לעתיד אולם חשוב לזכור כי באמצעות טיפול נכון כמו גם מעקב מתמיד אצל הרופא ניתן בהחלט לקיים אורח חיים נורמטיבי – ולעכב את קצב הבריחה באופן משמעותי, גם אם לא מלא.
**המידע באתר הוא לא המלצה רפואית או חוות דעת רפואית.