show chef

טיפול רשלני באלרגיה למזון: מה אפשר לעשות?

אלרגיה למזון היא תופעה מטרידה למדי, אשר מחייבת התייחסות מצד הסובלים ממנה. יש לכך לא מעט פתרונות, אך מה קורה, כאשר הפתרון הופך לסיבוך בפני עצמו? מה עושים, כאשר מסתבר שהטיפול המקצועי שקיבלנו לאלרגיה למזון היה טיפול רשלני?

בסימן שאלה

אלרגיה למזון, היא תת תחום מיוחד ובולט, של נושא האלרגיה הרחב. הגוף עשוי להגיב בצורה שלילית לחומרים שונים, במקרה זה מהמזון, עם מגוון סימפטומים עקב כך. הסימפטומים עשויים להיות בדרגות חומרה שונות, אם זה הקאות, כאבי בטן או פריחות. במקרים מסוימים, אלרגיה למזון עלולה להביא למוות. רוב הטיפולים הרפואיים מתבצעים כהלכה ואין בהם היבט של רשלנות רפואית. למרות זאת, מדובר בתופעה שכיחה יחסית, אשר מתבטאת גם בנושא טיפולים לאלרגיה. ראו למשל "בדיקת תגר" שהיא סוג בדיקה מיוחד, אשר שמה נקשר לאחרונה בנושא רשלנות בטיפול באלרגיה. כדאי להתחיל את הבנת הנושא, מסימן שאלה. מהתובנה, שלא תמיד ברור שהייתה רשלנות רפואית. זה הוא למעשה המצב הראשוני, שבו נמצאים אנשים שסבורים שאולי סבלו מרשלנות בנושא זה. הם לא יודעים בוודאות אם זו רשלנות ואם ניתן יהיה לעשות משהו בנידון. לרוב, אין להם לא את הידע הרפואי ולא הידע המשפטי, בכדי לענות חד משמעית על שאלות מקצועיות בנושא זה. אז מה עושים?

מתייעצים

בכדי לממש את זכויותיכם במקרה של רשלנות רפואית (וכאן על זכויותיכם אם נפצעתם במטבח), יש להגיש תביעה בנידון. מאחר שלא מדובר על נושא פשוט, מסוג הדברים שמטופלים ללא ייצוג בתביעות קטנות, תזדקקו לעו"ד. לפני הכול, עו"ד שמתמחה בכך יוכל לספק לכם ייעוץ משפטי ראשוני לגבי מצבכם. בעזרתו, תוכלו להבין טוב יותר, האם כדאי לפנות לבית המשפט. חשוב להדגיש, שאין כאן תשובות חד משמעיות, לא לשאלה האם תזכו בתביעה ולא לגבי גובה הפיצוי שייפסק לטובתכם במידה ותזכו. כל זאת תלוי בפרמטרים רבים מדי, שחלקים מכריעים מהם מחוץ לידיעת עורך הדין. התוצאה תלויה למשל במידע נוסף על פרטי המקרה, בתגובות הצד הנתבע ובהחלטות השופט. בכל מקרה, מתחילים מהשאלה הבסיסית, האם הייתה כאן לכאורה רשלנות מקצועית, באופן הטיפול באלרגיה שלכם למזון? לא כל טעות רפואית היא רשלנות.

טיפול רשלני באלרגיה למזון: מה אפשר לעשות?

אוספים חומרים

במידה ונראה שישנו סיכוי סביר שאכן הייתה רשלנות ושניתן להוכיח זאת בבית המשפט ושישתלם לתבוע, ניתן יהיה "לצאת לדרך". העו"ד יסייע לכם להבין ולהחליט מי הגורם המדויק שיש לתבוע. לאחר מכן תשלימו את איסוף החומרים הרלוונטיים (חלקם כבר אמורים להיות בידכם במילא). אם ישנו צורך להשיג את התיק הרפואי שלכם, שבו מתועדים פרטי המקרה, חשוב שתדעו שהמוסד המחזיק בו חייב למסור עותק ממנו לבקשתכם. על פי החוק, מידע זה הוא למעשה רכושכם.

משיגים חוות דעת

בכדי להציג את מצבכם בפני בית המשפט, תזדקקו לחוות דעת של רופא. רופא זה, חייב להיות מומחה בטיפול באלרגיות למזון ורצוי מאוד, שגם יהיה לו ניסיון בכתיבת חוות דעת והופעה בבית משפט.

פונים לבית המשפט

הגשת התביעה עצמה, הוא הליך שמתבצע מול בית משפט השלום. אם זו תביעה לפיצויים בסכום שעולה על 2.5 מליון ש"ח, פונים לבית משפט מחוזי. כעת יתחיל תהליך שעשוי להיות ממושך למדי. הוא יכלול דיונים, תגובות של הצד הנתבע וכן הלאה. אפשרות שעשויה לעלות על הפרק ולפשט זאת, היא פשרה בין הצדדים.

לסיכום

בכדי להבין אם זו אכן רשלנות רפואית ולשם מימוש זכויותיכם, מומלץ לפנות לעו"ד אשר מתמחה בנושא הרשלנות הרפואית.

נגישות
גלילה לראש העמוד